Face to Face

O Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στο BN Sports: «Στόχος να δοκιμαστώ ως προπονητής, θα σκεφτόμουν να επιστρέψω στην Ελλάδα»

O Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στο BN Sports: «Στόχος να δοκιμαστώ ως προπονητής, θα σκεφτόμουν να επιστρέψω στην Ελλάδα»
Ένας Έλληνας τερματοφύλακας με πολλές εμπειρίες, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, μιλάει στο BN Sports για την πορεία του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα αλλά και για τα μελλοντικά του πλάνα.
Συνέντευξη στον Κώστα Ξενακούδη

Μπορεί να ζει πλέον στην Αγγλία, η Ελλάδα όμως δεν βγαίνει από την καρδιά του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου. Ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ και της Κέρκυρας έχει περάσει μια ζωή στα αγγλικά γήπεδα, έχει δει πολλά και έχει ζήσει ακόμα περισσότερα. Πλέον, εργάζεται ως προπονητής τερματοφυλάκων στην Χάρτλπουλ, την πρώτη του ομάδα στο Νησί.
Ας δούμε τι έχει να μας πει:

066039e989c6216c86fac69a25d24752.jpg

Έχεις ζήσει αρκετά χρόνια στην Αγγλία. Από άποψη ζωής αλλά και ποδοσφαιρικά, Ελλάδα ή Αγγλία;
 
«Ποδοσφαιρικά Αγγλία. Το επίπεδο και η οργάνωση στον τομέα αυτό στην χώρα είναι πολύ ανώτερο από τα περισσότερα κράτη παγκοσμίως. Αυτό είναι γνωστό. Αλλά από άποψη ζωής θα έλεγα Ελλάδα. Είναι από τις ομορφότερες χώρες του πλανήτη. Ο καιρός είναι υπέροχος και φυσικά είναι η πατρίδα μου, εκεί όπου βρίσκεται η οικογένεια μου αλλά και πολλοί φίλοι μου».
 
Έχεις περάσει από πολλές ομάδες, αλλά σε ποια έζησες τα καλύτερά σου χρόνια;
 
«Θα έλεγα στην Μίντλεσμπρο. Έμεινα έξι χρόνια (2013-2019) και καταφέραμε σπουδαία πράγματα. Σπάσαμε πολλά αμυντικά ρεκόρ, τόσο της ομάδας όσο και της κατηγορίας (Τσάμπιονσιπ), ενώ πετύχαμε και την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ (2016)».
 
Ξεχωρίζεις κάποια στιγμή της καριέρας σου, που να σου έχει μείνει αξέχαστη;
 
«Σίγουρα είναι το σφύριγμα της λήξης στον αγώνα με την Μπράιτον (1-1). Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν (7/5/2016), οριστικοποιήθηκε και η άνοδος της Μίντλεσμπρο στην Πρέμιερ Λιγκ. Φυσικά, ξεχωριστή στιγμή ήταν και η πρώτη μου εμφάνιση με την εθνική Ελλάδας (6/4/2011 με αντίπαλο την Μάλτα). Θα ήθελα να έχω και περισσότερες συμμετοχές με το εθνόσημο».
 
Καλύτερος συμπαίκτης και πιο επιδραστικός προπονητής;
 
«Έχω υπάρξει συμπαίκτης με πολλούς σπουδαίους ποδοσφαιριστές και μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω. Ποδοσφαιρικά, θα αναφέρω τους Αντάμα Τραορέ, Αλβάρο Νεγρέδο, Στιούαρτ Ντάουνινγκ και Έιντουρ Γκούντγιονσεν. Πιο επιδραστικός προπονητής θα έλεγα πως ήταν ο Αϊτόρ Καράνκα. Ήταν τελειομανής και πάντα ζητούσε περισσότερα από όλους».
 
Άνοιξες ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή σου, αυτό του προπονητή τερματοφυλάκων. Πώς νιώθεις γι’ αυτό και τι φέρνει το μέλλον;
 
«Το να γίνω προπονητής τερματοφυλάκων ήταν το επόμενο βήμα. Είναι φυσιολογικό για την μετάβασή μου στην προπονητική και απολαμβάνω πολύ αυτή τη θέση. Ο στόχος, βέβαια, είναι κάποια στιγμή να δοκιμαστώ ως προπονητής. Πιστεύω πως η εμπειρία που απέκτησα δουλεύοντας με κορυφαίους τεχνικούς στην καριέρα μου αλλά και σε διαφορετικές χώρες βοηθάει».
 
Θα ήθελες κάποτε να επιστρέψεις στην Ελλάδα;
 
«Φυσικά, γιατί είμαι Έλληνας και η Ελλάδα πάντα λείπει. Ο χώρος του ποδοσφαίρου αλλάζει γρήγορα και ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις ακριβώς το μέλλον. Οπότε ναι, κάποια στιγμή μπορεί να γίνει και αυτό».

113739_1.jpg

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0